Pic

Gewichts-
consulente

Wilt u op een persoonlijke en verantwoorde manier afvallen? Streeft u naar een gezonde(re) leefstijl? Wilt u weten wat de fabels en wat de feiten zijn over voeding en beweging? Een gewichtsconsulent, aangesloten bij de overkoepelende beroepsvereniging BGN, heeft de kennis en ervaring om u hierover te informeren en u optimaal te begeleiden! Zet vandaag nog uw eerste stap naar een gezonde leefstijl!

Wat doet een gewichtsconsulente?

Een BGN-gewichtsconsulent adviseert, begeleidt en motiveert mensen met gewichtsproblemen (zoals overgewicht) of voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon. Alleen mensen die vanwege medische redenen een specifiek dieet nodig hebben, kunnen niet bij de BGN-gewichtsconsulent terecht.

Wat levert het u op?

  • Een gezond(er) eet- een leefpatroon
  • Een gezond gewicht
  • Een lager risico op gezondheidsproblemen
  • Vitaliteit en meer energie
  • U weet wat u kunt eten: verantwoorde dagelijkse voeding

Begeleiding door een BGN-gewichtsconsulent is altijd op basis van gezonde voeding: afslankmiddelen of maaltijdvervangers komen niet in het advies voor. Veel zorgverzekeraars bieden u een (gedeeltelijke) vergoeding voor de begeleiding. U leest hier meer over op www.gewichtsconsulenten.nl of in de voorwaarden die bij uw verzekeringspolis horen.

Zet vandaag nog uw eerste stap naar een gezonde leefstijl!